Sosyal Medya

Güncel

117 gün sonra ‘Bylock’çu olmadıkları anlaşıldı

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Büyükşehir Belediyesi’ndeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili davada, Bylock kullanıcısı oldukları ileri sürülen ancak daha sonra kullanmadıkları duruşmada ortaya çıkan ikişi tahliye edildi.



 Salı günü görülen duruÅŸmada, Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Ä°daresi’nden (MESKÄ°) sayaç kontrol memuru olarak çalışırken 2009 yılında emekli olan C.T. ve Mersin YeniÅŸehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 2005 yılına kadar taÅŸeron işçi olarak çalışan ve daha sonra kadrolu işçi yapılan S.Y. adlı tutuklular için ara karar verildi. Daha önce Bylock kullandıkları yönünde suçlanan ve SEGBÄ°S sistemi ile duruÅŸmaya baÄŸlanan iki tutuklunun Bylock kullanıcısı olmadıklarını aktaran mahkeme baÅŸkanı, her iki tutuklunun da tahliye edildiÄŸini açıkladı.
 
DuruÅŸmayı takip eden Avukat Orhan OÄŸuz Çetinkaya, “Bu kiÅŸilerin normalde belediyeyle ilgileri de yok. Ama her ikisi de dosyaya konulmuÅŸ. DuruÅŸmada mahkeme baÅŸkanı Bylock kullanmadıklarını söyleyerek hemen tahliyelerine karar verdi. Yanlışlık olduÄŸu söylendi. 117 gündür cezaevindeydiler. S.Y. de işçi deniliyor ama çaycı olarak çalışıyor.
 
Haklarında farklı bir suçlama da yok. Bu yaÅŸananlar resmen Pardon filmi gibi” dedi. DiÄŸer yandan Türkiye’nin dört bir yanındaki FETÖ davalarında çok sayıda şüphelinin yer almasından dolayı farklı uygulamalara da gidildi. Mersin’de 1.Sulh Ceza HakimliÄŸi’nin M.C. adlı şüpheliye yurtdışı çıkış yasaşı getirmesinin ardından, haftada iki olan imza atma ÅŸartına gerek olmadığını kanaatine vararak adli kontrol kararını kaldırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.